Sunday, November 14, 2010

::JUMPA::

salam..salam...salam...

hari ini, setelah diterjah melalui panggilan telefon oleh aizah afifah kerana aku offline fb padahal on9 hanya kerana ingin menjadi stalker dan disguise terhebat, aku bersetuju untuk ke mid valley diiringi alish emysya mewakili kontijen ukm.
*nak kenal mereka sila cari di fb menggunakan nama yang telah ditaip sedemikian flawless..~

ok. jumpa hanya kerana aizah bosan cuti di rumah. watdehek is on aizah's mind?
umm disebabkan kami pun watdehek, kami pun bersetuju.

berjumpalah kami........


...........



aizah : asal damansara
shila : asal gambang
jefri : asal felda chemomoi, pahang....*pheewittt

aizah datang lambat sebab datang dari rumah dia.
kami sampai dulu. tapi bila aizah sampai, dia sangat tidak tahu arah,
bak kata orang pahang dan sedaerah, takdo aghoh ni....

kami jua yang menjumpai beliau dan menjumpai aktiviti seterusnya..
*cam xsesuai jek penggunaan menjumpai.ah! sape ko? ahli bahasa?sasterawan?angkasawan?sawanner????


.........



kami tengok wayang. citer the other guys.

nota : jefri sudah dua hari tidak tidur. beliau marathon tengok desperate housewive dari musim 1 hingga 7 sebagai tanda protes terhadap exam beliau.


oleh itu, buat pertama kalinya jefri tertidur dalam panggung menyebabkan aku sendiri pun terpegun lalu pengsan.


hal sedemikian amat sukar dijumpai lagi...selepas ini.


..........


pergi solat. ramai orang. bagus.

aku noticed A Samad Said.

marbelezz..

tapi kulihat dia, seakan berdiri di hadapan pulau, cuba menguntai kata untuk dirasa..oh!
*over


otomotik teringat ckgu muniyati pernah citer pasal die ngan suami beliau yang hot itu,
cikgu zamri or shud i say ustaz zamri or sir zamri ah xpasti
sebab he was like teaching all subjects..~
*dah siap tepukan? ok, move on.


mereka pernah berbual atau minum teh sama-sama atau ada temu janji ah xpasti
sebab the images just seems to be blurry.


pastu, pas kuar dari solat, aku tengok a samad said dah ilang..
baru nak mintak otograp kat bahuuu...

*eh, kompem ke tu a samad said? ye lah tapi pura2 pun boleh..



...........


jumpa bekas abu rokok.

kat atas meja secret.

tapi bukan kami punya.


secret recipe yang punya.

sebab tu kami makan kek jek kat situ.

sebab situ ialah secret recipe.


*huh?


.....................



pergi singgah kat mid valley exhibition centre.
ada kempen anti cetak rompak.
*tak cakap pun anti download...so, i cross my finger this tight and inseparable...
semua barang ori. baju, cd, gadget, n mcm2 ah.


jumpa shazlan dak magika tuh. nyanyi atas cam pentas?
huh? pastu main ngan teknik vokal? huh?
tapi aku tak impressed pun..see, pic die pun aku x amek..


jumpa gak julia ziegler ngan sapetah.
sapetah tu tanya siapa nama julia ziegler itu?
*indirectly lah.
so, aku jawab la julia ziegler sebab die kata ada hadiah.
*aku bukan mata duitan. aku mata hadiahan.hoho.

tapi nan syahdu dan sepi pilu di petang hari.
kata-katamu hanya mimpi, di siang hari, kemarau panjang..oo.


takpe, poster je kot, kalu aku dapat, pas aku tengok seminit dua n takjub,
then aku sepahkan.
itu himah aku panggil..


*kat sini dapat r baju untuk aku satu, untuk adik aku satu.



.............


pegi pet wonderland. nak jumpa binatanggg!
takjub ngan akuarium. blah.



..........


nak gi asar. pastu terjumpa satu macam anlene buat survey ke apetah.
ada pemeriksaan kerapuhan tulang.
n free sample testing. creamy n chocolate anlene.
rasa mereka sangat sedap! kompen next sem akan berjumpa dengan mereka!


*tulang aku kuat lagi. o.2



.........



habes asar, sebelum balik, nak beli epal bosar jap.
ketak ketuk ketak ketuk bunyi tahpape.

daa..ekin mawi ngan ain ek kembar dia?
hot la sangat. perjalanan mereka fokus ke depan. aku pandang pun berani mereka buat derk!
seb abik aku ni baik. aku biarkan.




....



dah. balik. tapi aku head on to kajang plak instead of balik bilik dan kemas barang2 kasi kosong dan angkut ke stor sambil tersenyum lebar dan segar bugar..wah..

beli plastik sampah nak wat cam beg. ala, yg kaler hitam tuh. gi google ah kalu nak tahu.

pastu balik. ni baru siap sikit kemas. esok nak balik kemas fasa akhir sebab nak finalize.
*bunyi serius dok? kann..


kemas2, jumpa macam2. isk. eh, ade kurma ngah berkulat tapi takde ulat la. rilex r.
kurma puasa...err skang nak raya dah kan? raya aji pun boleh..



.............



jumpa macam2. dah. penat. tido. esok bangun awal.


sekian dulu.
c yaa





love,
jefri



p/s : esok bangun awal sebab nak cuti sem! sebulan...googleeeeeeeeeeeee
*instead of yahoo!


2 comments:

h2p7 said...

remember this

aizzah: passionate girl
jefri : old-fashioned man
me : hot stuff blink2**

~alish~

J.E.F.R.I said...

hahaha..lupe plak nak masukkan skali.. betul2...

old fashion is better la..cbe tgk anak2 skang...~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...