Sunday, January 3, 2010

keSEKOLAHan....hmm...

salam..salam..salam....


baru sampai kolej nih...mak n abangku hantar..
pusing2 kajang dan bukan itu yang nak dicoretkan di sini..


esok dah sekolah dan bagi terngganu,kelantan n kedah dah start pun..
haha..teringat aku time 1st day darjah satu..
nangis..tak nak pegi..
mak aku cakap seminggu mak n abah tunggu kat sekolah..tepi tingkap..
isk3..tak sangka teruk aku!
punca? tak ingat laa..tapi menurut mak aku, sebab ada budak buli aku..
kalilah? isk3..kenapa la aku takut sangat ngan dia..( time tu aku sesuci2 nya okay! )
then semangatku dipulihkan oleh cikgu hamsinah@mak hida yang ntah ape la ek cara dia..
tak ingat..( itu memori 13 tahun lepas..agak corrupted )
nak berdendam ngan ilah ke sebab dia spoiled my childhood?
isk budak2..takpe2..lagipun time tu dia dan aku belum akil baligh..



waa..zaman dedoluu takde geng GBS nak tolong aku..
adik aku minat giler ni citer nih!


so..esok..adik aku nak masuk darjah satu gak..
aku plak yang terlebih risau ni..takut sangat dia diapa-apakan..
sedang aku tiada di sisinya ( ayat novel )...
time tadika kemas yang tibe2 ada tuisyen masa cuti ujung tahun yang ntah ape motip pun dia selalu dibuli dan dipandang sepi..wah...haruuu...!!
tapi ada gak aku pegi sound budak2 yang suka menyakat n bajet gangster brutal la sangat kat tadika kemas yang tibe2 ada tuisyen masa cuti ujung tahun yang ntah ape motip...
tapi sekejap jek diorang takut..ntah berapa minit je kot lepas aku blah dari situ..
wah..haruu...!!
takpelah..dari jauh kupohon doa n semoga adik aku itu dapat no 1 sokmo k..!!!
jgn bg malu aku kalau tak, tak yah air kotak milo rm1.60 kat sri kemalau !
dah besar jgn lupa follow blog aku ni n komen banyak2 k!



aku dah turunkan banyak ilmu kat ko ni..harap aplikasikan la yek!
especially ilmu posing kan....????


sepanjang perjalanan, bersidai2 baju sekolah digantung oleh mereka yang mungkin mengalami kerebutan seterika di dorm atau bekalan voltan yang rendah di dorm masing2...
isk3...dah macam langsir..
hari ni gak sepupu aku yang paling rapat kot dah daftar form1kat SMA tahap jerantut..ntah apa nama penuh sekolah tu..sori tak dapat hantar..(mcm dia baca blog aku! )
takpelah..dari jauh kupohon doa n semoga sepupu aku itu dapat no 1 sokmo k..!!!
jgn bg malu aku kalau tak, tak yah air kotak milo rm1.60 kat sri kemalau !
dah besar jgn lupa follow blog aku ni n komen banyak2 k!


hmm...
semua dah start belajar..sma, smk ( td sek cemomoi ramai budak asal? pakai baju biasa jek..), mrsm, sbp, pasti, taska, tabika n apa2 je lah institusi pendidikan..
wah syahdu bila ingat time sekolah dulu..
tengok kat pasaraya, kedai baju, kedai ekonomi ..
dan mana2 lagi yang gantung baju2 sekolah dan beg2...
kehappyan shopin alatan persekolahan guna duit biasiswa bkp yang dinaikkan kepada rm840 daripada rm600 hanya pada umur aku di form5...huh! ( tetap bersyukur )

aku?
kelas start esok..
beza dia, aku pakai baju biasa n budak umur 6-18/19 pakai uniform! haha..


k lah...
panjang umur,murah rezeki, jumpa lagi...




saje nak selit pic sheikh muzapar tunang n serina kawin..
mood = suka tengok orang tunang/kawin, taksuka ceraiberai/break




c yaa..


love,
jefri






p/s : adik aku kelas 1b..sama cam aku lah !

2 comments:

h.i.e.D.a.a said...

dulu aku kwn ngn khalilah. eh? aku buli ko skli? haha. mak aku!

p/s: aku jugak warga 1b...

J.E.F.R.I said...

wah malu laa..!!!
ko ingat lg moment itu? haha

p/s : maju lah 1b utk negara !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...