Wednesday, March 10, 2010

tertinggal or terhilang..??

salam..salam..salam..

adus..mati kutu,tungau, cengkenik,lintah,pacat n sume ulat bulu nak tulis entri nih..
ok lah...pagi tadi kelas acdemic com..so bla..bla..bla..
then aku mintak mimi letak fail aku pegi main jauh-jauh
coz aku dah serabot pegang banyak benda..

apter dat, aku pegi makan kat kedai mualaf cina yang jual makanan cina yang indonesian yang jaga..harga pun lebih kurang makanan kat HOSHAH ( rujuk entri sebelum nih )

giler stim aku makan pau inti lada itam tuh..huu sangap+ngidam..mau lagik..(dush!)
then, aku pegi kuliah physical chem yang still konsisten ( rujuk entri dunia semakin bising )

ok..dah nak balik..oh my adidas ! giler file aku ilang..
file yang aku puja,damping,kepit bawah tiak tiap masa dan ketika telah ilang!
oh, sedih gelabahnya aku..ngee..



owh, sungguh serabot+banyak dokumen dalam file tuh termasok lah
bil air, api, angin, tanah, surat cerai,rujuk dan oh merepek...


so, aku berjalan backwards ( tipu! ) ke arah tempat yang aku pernah pegi..
aku syak fail aku tuh lepak kat bilik academic com tuh...
soo..aku pegi kat kedai mualaf cina yang jual makanan cina yang indonesian yang jaga..harga pun lebih kurang makanan kat HOSHAH ( rujuk entri sebelum nih ) untuk make sure lah..

nan hado ! waa...cane nih..so, langkah diatur dan dengan penuh hemah aku berjalan ke bilik itu but sangat sedih coz ada orang lam bilik tuh..isk...cane nih...malu kot nak masuk..lagi malu kalau aku masuk but then fail aku tadak...so, aku lepak jap tunggu kot-kot diorang habis kelas..
tengah aku tunggu tuh..setentang aku ada fitri unic..!
( satu jek tanda seru menandakan aku tadak lah excited giler vavy cam jumpa kris allen )




ngee..fitri unic nih dah tak cute cam dedolu..
skang lebih modenized sikit..
err anak dia dah besar ni mesti comel giler vavy kan...


aku duk perati dia..oo..dia amek mass. comm. 2nd year..
sibuk ek dia ngan 3orang lagi gurls discuss..
tapi nape di situ..hmm...
ah, lantak lah..pastu dalam 5minit pastu aku balik lah..malas aku nak tunggu..
aku yakin ( dengan nada ikrar ) kalau ada rezeki tak ke mana kan...


.....

petang tadi gi kelas titas awal sejam coz nak gi makan dulu+kena catwalk jauh woo..
bas cam harram nak lalu..ah malas nak citer pasal nih..
sedar-sedar jek bas lalu sebelah bahu
just after waiting for about one rice cooking (setanak nasi..uhh pelik!)

tadi ngah otw gi ktams tuh, ujan turun2 manja...
so, aku kuarkan lah payung..ye lah..nak protect baju aku n segala vitamin c? yang baru disuntik so that i maintain time presentation nantih..


tetap nak pose bajet kiut kan..?????

tapi kan..cam malu jek kan bukak payung..
kat sekeliling aku ramai jek selamba redah ujan..
(dorang tertinggal payung kot..be +ve)

ye lah kan..ujan baru nak manja-manja turun..
ah, lantak lah nak cakap apa pun..
janji aku tak basah+kena penyakit..


sampai kat sana aku order milo ais yang superb aku jatuh cinta di ukm nih plus wit nasi goreng kampong..nak makan jek teros termenong..dah lah tgh hari tadi makan kat cafe masin..
nasi goreng kampong nih pun masin..!!! oh, malaysia kaya dengan garam ! nape tak catu jek garam tuh cam catu gula once upon a time..???!!!



ayoyoyo matilah pic cover filem porno..!!!
tadik tanya pakcik google pic garam ada ke tak sekali kuar garam lucahs ok !


ok..then present assignment..so bla..bla..bla..
lecturer ganti tuh bagi ulasan kat penghujung kelas..
aku suka part yang dia citer pasal ilmuwan islam macam ibnu sina, alrazi.alkhawarizmi and semua yang famous2 tuh la..
kengkadang aku pun terfikir gak nape barat macam menyokong plus promote diorang siap wat nama english lagi untuk diorang ( avicenna, rhazes, so bla..bla..blaa..)

oo..rupanya diorang nih memperjuangkan logik, falsafah and maaf jika dikatakan akidah mereka sudah rosak ( tertinggal or hilang sebab sibuk study maybe! ) ( quote from the lecturer )
tapi semua tuh kan kerja Allah..
kita tak tau apa2 nih diam2 sudah..

ooo...actually ada banyak lagi ilmuwan islam yang betul akidahnya and lagi canggih penemuan diorang tapi tak ditonjolkan barat coz tak sehaluan ngan barat..
ah..entri semakin ke arah ilmiah ...!!!

....

bla..bla..bla..malam nih ada meeting kelab penyayang..
so, sebagai exco akademik ( tak sabar nak tunggu sem depan ! jadi senior ! ) aku pun pegi ngan s/u kelab penyayang@sazara nursarah itu...merentasi bukit burhan..oh, seram gak di situ..

so bla..bla..bla..meeting habis..
so aku dah planned dari awal yang aku nak gi bilik acdemic comm tuh nak amek file yang aku puja,damping,kepit bawah tiak tiap masa dan ketika telah ilang!
oh, sedih gelabahnya aku..ngee..

oh, damn ! kelas tuh ada orang guna..penuh ! isk...cane nih...malu kot nak masuk..lagi malu kalau aku masuk but then file aku tadak...so, aku lepak jap tunggu kot-kot diorang habis kelas..
lepas mundar-mandir beberapa kali, aku berfikir..ah..aku jumpa diorang sekali ni jek...kompen kalau jumpa pas nih pun aku wat dont know jek ek..



kalau kantoi malu alamatnya kena pakai mask jek lah hari2..
err..colorful maskeret boleh..?? *huh dinner forensik lah sangat ~

aku masuk tuh..
oh, korean student rupenye..nasib baik dah habis kelas but diorang cam borak2 and ada 2,3 gurls ngah nari lagu nobody mengikut steps kat depan skrin (bapak sporting lecturer ! )
waa..malu lah..melilau-lilau aku akt situ..waa..malu nih..
ada banyak mata mula tengok aku nih..


nasib aku ngah kejor masa..kalau tak kompem aku join dance dorang..
( tetibe naik stage teros bukak steps jawa..isk boleh? )


tetiba ada sorang tuh approach aku n propose me.. ( oh, ngarot! )
he approached me and asked me "u ada tinggal file ek?"
oh, berbahasa melayu..taktau lah aku korean ke chinese tuh..

then dia amek kan..oh my nike ! it's mine !
then dia tunjuk buku bank asb aku yang kat dalam file tuh n said,
"ish bahaya la nih.." oh, berbahasa melayu gak but quite pelat+kelat gak lah...

ok, thanx..syukur sesangat..ye lah..dalam file aku tuh ada report kimia aku yang nak kena hantar yang dah 60% siap..

then balik..
ikut bukit burhan..
nak naik bas tapi malas giler tunggu driver tuh makan angin dulu..

sekali ngan 2orang dak burhan yang terserempak join balik sesama..
tengah2 naik bukit tuh, suddenly spotted satu lembaga hitam yang giler scary!
waa..apakah ini! ( semua ini dialog sazara nursarah yang diolah )




uish kalau lembaga nih takpe..
tapi 'hantu-hantu' bakhils jek lah yang lari bertempiaran..



teros semua cam kaget+seriau+jerit2 haha macam ape tah..
rupa2 nya daun pokok palma? apa tah spesies yang dahan dia jatuh, landing atas tanah..
pastu jeritan sexy er i mean seriau kami bertukar hilaian kiah propa..isk3..
tapi tak berani gak nak pandang belakang
(cuba korang yang tengah baca ni tengok kat syiling..ada benda merangkak ke..haha..)


oh, penat+berpeluh..
dah..penat membebel..sekian dulu.. c yaa..


love,
jefri






p/s : tak sabar nak tengok tarian nobody dak forensik this coming saturday nite !!!

2 comments:

Anonymous said...

aish jefri ganbar sal garam tu ayoiyo manyak miskin oooo yg pompuan tu x ade kain ker nk tutup
ish....

J.E.F.R.I said...

ay0y0 manyak miskin ka?? Takpa lah..nanti kita panggl bsamamu ok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...