Monday, March 8, 2010

banyak udang, banyak ajinomoto..

salam..salam..salam..


hmm...minggu lepas memang giler.
dan bukan itu yang aku nak story kan kat sini..
( skang mood malas nak update entri berat..isk3..)

ok..aku ponteng kelas ari ni..puas ati aku..hahaha ( gelak sexy..err i mean kejam )
tapi, sebab aku ponteng tu bersebab ok !
( er semua bnda bersebab kan..isk grammar makin biol ! )

.........

my mom masok ospital ok..
ada minor surgery n kencing manis ( baru detected n quite high )
aku cuak kemain n risau giler plus pikir bukan2..
act, mak aku kena bisul kat pungkok n ingatkan biasa jek..
then one day, it was kept bleeding till my mom couldnt take it anymore..
she was rushed to HOSHAH..
( singkatan cambest jek..~ospital sultan haji ahmad shah,temerloh)

alhamdulillah..berkat doa semua, pembedahan bjaya..n skang hari2 nurse+doktor duk sibuk cuci luka mak aku sampai la betul2 elok plus mak aku punye kencing manis kejap naik kejap turun thats why lah luka2 lambat elok..oooo...
( nak tau lagik sal diabetis, g jumpa doktor o dietetik 0 tanya pakcik google )


so,semalam aku pegi temerloh..dari pekeliling..
pes time nih...seb bek dayati n shark bagi tunjuk ajar..
kalu tak aku tumpang keta polis jek lah pegi HOSHAH ( rujuk cerita pakpandir sesat )

and aku balik ukm tadik...
lega dapat jumpa mak n jaga mak semalaman..
insyaAllah..tadak pape dah kan..kena jaga makan n taklama lagi elok lah tu yek..
dun wori be hepi ok !
( nota:mak aku xtau pun aku ada blog and apa itu blog..hmm..)



korang pun doakan ok..seikhlas mungkin..insyaAllah..


..........


kat ospital tuh macam2 ragam aku tengok..
ye lah kan..semua kat situ ada masalah masing2..
sape yang tadak masalah sila angkat tangan !
err yang angkat tangan tuh..err.. nurse, cepat tangkap !

ok..aku tido kat umah rehat yang sangat berbaloi dengan harga dia - free
tilam dia sangat zombie!
entah bape banyak panau+kurap+benda jijik duk bertapa atas tuh..
tapi aku selamba jek landing atas tuh..tawakal jek lah...
kat ruang tamu? yang luas tuh ada tv yang sound die sangat romantik didengari..
so ilang stim nak tengok berita teros tido pas solat isyak..

pagi tuh aku nak gi subuh.aku ingatkan ada orang mesin rumput ke pasang generator ke apa tapi dah macam pesta berdengkur plak..uish ! sangat high note !
ah, pedulik ! pas siap2 aku teros blah sambil terlupa cakap terima kasih kat jaga tuh coz lupa n teringat pas 2,3kaki melangkah so aku teruskan keterlupaanku itu..


pegi makan..mahal kot ! aku beli kat kedai runcit? situ pun mahal kot !
semuanya kot ! memang mahal!
isk3..suka tau mengambil kesempatan dalam kesempitan..oh !
tapi aku jatuh cinta ngan nescafe ice die..giler suke..!


kat wad mak aku..berlambak giler nurse pelatih..xtau dari ipt mana..
semua macam siyes jek..ntah dah lama sikit, ambik lewa jek..dah pro kan..lah sangat ~
doktor pakar pun bergerak secara gerombolan dari satu patient towards another..
sangat kagum ngan mereka !
( waa...nak jadi macam diorang ~dush, bangun dari mimpi ! )



pastuh..nurse2 ngah check blood pressure ( sampai 3,4 orang? oh, nurse pelatih...~ )
ada sorang tuh tanya mak aku, itu suami ke sambil menunding jari ke arahku..
wah3...uols ingat mak i taste anak ikans ??? tekaan yang sangat cam syial..
then dia gelak jek instead op sorry ! hmm..kena naik lori lah ni !

takpe2..aku terus gi toilet nak tengok muka aku ni dah kuar kedut or ada tujuh tanda penuaan yang boleh dirawat oleh olay regenerist..hmmm..tadak..baru pas cocok vit c kelmarin..
hmm...aku pikir balik..
kat zaaba hari tuh, ada sorang dak laki tegor aku cakap, "abang tunggu bas ke?bas tak naik hari nih..kena catwalk turun bawah tau "(nota : pkataan catwalk itu adalah tipu )

then, kat dalam lif HOSHAH tadi ada ppuan gaya2 akak tanya, abang, mana tingkat pendaftaran...lantas aku cakap, "abang tak tau.." wek ! tipu ok..aku cakap, "tingkat dua ".
pul stop !



ok, sambung slot lain plak..i sensitip bab ketuaan nih!
aku lunch kat situ mintak lauk udang..
( nota:layan diri tapi takbleh amek sendiri! cam ape tah ! )
sikit giler...dah kena tambah menu lain..agaknya banyak udang,banyak garam..
so nak kurangkan garam..kurangkan udang..ok! i reda !
harga dia maintain harga peles op golden hoses ( tipu! )


....


dah..skang set ditukar pada sceen dalam bas sxpress nak balik kl..
ada bdk belakang aku nih sangat annoying..
kot ye pun kalah karaoke malam tadi or baru tahu apa itu muzik pun janganlah duk beria memekak..diam2 sudah...
ok.no komen..


sekian dulu lah ek..
nanti aku dah free aku membebel lagi coz skang aku ngah perasan sibuk


sekian dulu..c yaa..



love,
jefri






p/s : dah lama tak makan sambal udang plus petai...ayoyo..lapawnyek !

3 comments:

Anonymous said...

aish kesian nyerko ape2 pom syukur sebab mak ko dlm keadaan penyembuhan.......kelakar ar ko nyer blog geli hati aq bace

aizzahafifah said...

jef!!!!
welcome back.... hehehe=)
seronok jer bace post ko nih..

nk cerita.
dulu waktu aku kecik2. first time naik bas. aku x tau dudok diam. melalak jer kerje. nyanyi jer. terlalu teruja naik bus balik kampung.

J.E.F.R.I said...

anonymous+aizah : tenkiu2..isk aizah, mesti driver, penumpang sume tensen kan...?????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...