Thursday, March 18, 2010

memerang, mereng, mermaid ( oh, tadak kaitan!)

oh, oh, dan oh...

*entri dibuka dengan lontaran keluhan jefri yang syahdu dan lemah..
*tirai dibuka dan...

terima lah persembahan istimewa stajefcyri..!!!




ah. berenti ngarot!


salam..salam..salam....


sejak dua menjak ni sejak aku berbajak di sarawak dan sungai conkak oh, aku dah jadi batak!
(cakap elok-elok boleh tak wahai tan sri jefri ! )


ok, sejak dua menjak ni aku semakin hilang kesiuman ( we olreydi know dat - kedengaran suara di belakang stage )...oh..so gila! hidop aku lalui macam tadak pape jek...kosong emosi (?)

ok..by rite, aku tak tau apa yang berlaku..aku tak ingat tarikh,hari, masa, nama orang, nama aku, dan password fb..( stop it jefri or i'll finish u bebeh ! ~ teriakan dari belakang stage menggamatkan penonton - korang lah tu ! )



tapi, mengapa pentas dilihat lengang..????


ok..sebenarnya, aku tak tau mana pegi semua duit aku..
dua or tiga hari sekali mesti cocok duit ( bukan 'cocok' itu yek..itu takpe!)
hmm..ni semua kes makan..
tapi, mak aku plus sedara-mara ( ada yang ngaku sedara gak-takpe i reda) suruh makan..jangan tak makan..tak cukup cakap..(errr kalau cukup, nak kena cakap kah..?? )


hahahaa..makan !!! jangan tak makan....~adiosseh cam gamps..

hmm..sesungguhnya aku berjiwa yb yang turut mengenangkan familyku yang jauh di pelosok hutan, di tengah bendang sawah, ribut taufan dan gempa bumi ibarat angin kipas angin yang digoyang-goyang oleh bayi dan laut yang bergelora ( woi, ko duk felda ok! )

sesungguhnya mereka makan yang...yang..hmmmm..takpe lah..
nak tulis pun tak mampu..
takpelah..satu jek aku nak pesan dalam blog yang tak pernah mak aku n family baca nih :
jangan habiskan keladi kat tepi rumah tuh! i nak makan semua ! oh..peberet...



see..jefri semakin tidak waras..( we olreydi know dat-kedengaran suara di belakang stage )...oh..so gila! hidop aku lalui macam tadak pape jek...kosong emosi (?)

ok..by rite, aku tak tau apa yang berlaku..aku tak ingat tarikh,hari, masa, nama orang, nama aku, dan password fb..( stop it jefri or i'll finish u bebeh ! ~ teriakan dari belakang stage menggamatkan penonton-korang lah tu ! )



sungguh terkesima mereka itu..~

but, we up give not must !
tadi pagi dengar talk pasal prospek kerjaya forensik kat kl ( details kat blog tiqah-korang nak baca, cari sendiri..aku tak dapat hak penyiaran lagik dari dia )

petang tadik plak lab kimia terakhir untuk sem ini..oh, next year kena ngadap lagi benda-benda busuk tuh..oh..

ok, di sini, i sungguh terkesima lalu tersimpuh dan menangis sedu-sedan ibarat kehilangan kucing yang pergi mengikut arnab jiran sebelah yang disangkakan kucing baka pan-asian (oh,tipu!)

tengah hari itu, tenang..angin seakan menampar manja pipiku yang mulus ini(wek!)..
langkahku atur untuk mengisi botol airku dengan air osmosis songsang..
lega..tekakku dibasahi cecair yang menderu perlahan ( oh, air liurku rupanya..)

aku berjalan dengan penuh hemat meniti onak, cabaran dan binatang buas yang tak wujud pun kat FST tuh...sampai di lobi? makmal itu, aku meraba-raba diriku sendiri..
puas..oh, salah..rimas...
failku hilang lagi..lagi..???
ini kali yang ketiga..!!!
oh, tertinggal di atas mesin air osmosis songsang tadi..

emosi kuberubah..pergi mendapatkannya...
azan sayup berkumandang..
selesai solat aku kembali ke lobi tadi..

eksperimen kali ini sedikit senang..hanya perlu menggunakan teori..
tidak perlu berhadapan dengan karenah bahan mentah yang tah pape tah..
oh, aku terlupa sign kehadiran..
dan..pembantu makmal itu telah 'sign' kan untukku terlebih dahulu..
oh, aku lewat dalam awal...hmm..

aku juga dimarahi secara maraton oleh jejaka makmal itu..
penghantaran dua borang yang sama tidak perlu dihambur dengan amarah..
hanya CTKD yang bisa hapuskan amarah..walaupun engkau tahu, aku mahu..
dan ku takkan tunjukkanku, amarah..(rujuk lirik amarah)


tetap pose kekwat nih walaupun aku dah mintak ampun bagai..huh ~



.........


ok..dah nak berhenti coz aku sangat ngantok..
tadi terlelap kejap kul 6.30 sampai kul7 petang tadi..isk3..
entah apa yang penat tah..

hmm. k lah sekian dulu.. c yaa..


love,
jefri




p/s : kedengaran tepukan gemuruh dari penonton setelah aku turun stage..(oh, takbetol!)


2 comments:

aizzahafifah said...

ko nie nape jefff??
ade masalah emosi ka??
rilek2 sudey

J.E.F.R.I said...

agak lah..isk..xbley rilex..dah nak...ahhh....(tingtong!)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...