Tuesday, August 31, 2010

sebuah entri yang mengantuk....tidoooo

ini adalah sebuah entri yang boleh mendatangkan kemengantukan.
sesiapa yang sedang memandu dinasihatkan untuk tidak membaca entri ini.
sekian.


salam..salam...salam...


fuh..fuh dan fuh...

ehem..ehem..

huaa...

hmmm...


malasnye nak menconteng kat sini.
tapi rasa nak bebel.


ok lah. bagi yg islam, kita mulakan dengan bismillah.

bagi yg nonmuslim, kita mulakan dengan hi...


ok.

pertama-tama sekali, saya baru balik dari rumah.
saya cuti dari nuzul quran sampai merdeka.

seronok weh.
makan berbuka plak jenis yang mantap-mantap.
of kos percuma la kan.

rasa macam lain sikit layanan yang diterima.
ahaks.
maybe sebab dah lama tak balik?
cuber kalu tetiap minggu balik.


...........



adoi ngantoknye entri kali ni.


adakah sebab aku baru pas makan nasi goreng bebatang sawi dengan sedikit limpahan kasih ikan bilis dan potongan-potongan halus cili api aka nasi goreng kampung di cafe kolej burhan ini?


oh, oh dan oh.

banyak rupanya yang saya lupa nak update.

ok.ok.dan ok.


............



sehari sebelum pulang, hari nuzul quran, jumaat 27 0g0s 2010.

saya ada ujian jpj kereta.
alhamdulillah lulus.
yeay, yeay, dan yeay.

pergh ai, feeling dia rasa cam arghh..
takleh nak cakap camne...

dapat gak lesen. kompeten plak tuh.
maksudnye takyah nak tepek P kat kenderaan.

aku amek lesen motor kat akademi memandu ceria, termerloh.
then amali kereta kat akademi memandu nilai, negeri 9.
then, belajar n test jpj kereta kat akademi emmandu megah wangsa, semenyih,selangor.

tiga negeri tu.

seronok r sebab jpj tuh baik punye dengkur time aku bawak beliau ronda-ronda highway semenyih.

eh, nak promote nih,
memang kalu amek kat tempat ni memang best.
jalan raya die kurang kenderaan, traffic light takde-just dalam litar jek-simple punye.

pastu cikgu yang ngajar punye lah hebat sampai aku test bukit, pejam mata pun lepas.
sumpah tak tipu. siyes nih.

pastuh harga dia pun ok.


so, ape lagi??
sila pergi ke kolej dato onn dan buat tempahan anda sekarang!


............




ok. entri semakin mengantuk tapi aku tetap gigih nak menaip.


pastuh, hari sabtu aku pun balik.
balik ke kampung yer.

punctual nih.
kuar pepagi buta sebab nak kejar bas pilah-pelangai punya pasal.
bas pilah-pelangai ni dia demand sikit.
time kul 11 dah gerak. next kul 3 plak.


pas sampai kat kuala pilah.
tarik nafas sehela dua,

tanya orang sekeliling. hmm.
bas pilah-pelangai dihentikan perkhidmatan buat sementara waktu sampai waktu yang akan diumumkan kelak. ceh ayat!

suka sangat dengar komen dari sorang apek?cina,
'aiyya, itu bas melayu sudah bankrupt wooo..."


maka, terpaksa la saya menyeru mak saya mengpick up saya.

.................



ok. entri semakin mengantuk tapi aku tetap gigih nak menaip.



pastuh, bebuka kat umah. best siot gila babeng lauk-lauk.
haha. semua peberet plak tuh.


pastuh, esoknye plak bersamaan 29 0g0s 2010,
aku wat kuih raya bersama ngan mak aku sebagai tanda terima kasih kerana sudi mengpickup aku di kuala pilah pada semalam hari.ececeh.

aku wat sendiri tau.
terharu sungguh aku diberi kepercayaan untuk menguli adunan.
haha.
eh, jangan risau, tanganku yang tidak berketip kuku ini telah dicuci dengan bersih menggunakan sabun fab buku dan air sinki dari jba pahang. no worry ek.

kuih yang aku wat are :

biskut kelapa, nestum, cornflakes madu dan resepi cornflakes apetah yang kat belakang kotak ade bagi resepi.

my mak plak wat biskut mazola ngan semperit.


...............




ok. entri semakin mengantuk tapi aku tetap gigih nak menaip.



pastuh, isninnya,
aku diberi kepercayaan lagi untuk membawa kereta.
haha, haha dan haha.

sangat kekok lagi plus mati-mati enjin kat simpang.
mencik tau.

tapi alhamdulillah takde kemalangan jiwa yang berlaku.



.................





ok. entri semakin mengantuk tapi aku tetap gigih nak menaip.



pastuh lepak kat umah tok aku.
beliau tanya pasal nak balik bila, semua ah pasal raya.

disebabkan kecewa dengan sistem pengangkutan cityliner pilah-pelangai yang tidak istiqamah, maka aku pilih untuk amek bas ekspres dari temerloh-kl-bndr tasik selatan-ukm.



................








ok. entri semakin mengantuk tapi aku tetap gigih nak menaip.



lepas bersalam-salam dan bermaafan di pagi merdeka,
aku pun pulang ke ukm diiringi abang aku yang menghantar ke terminal temerloh.

ingatkan balik ikut kl, meriah la sikit sambutan merdeka.
rupenye macam takde rupe ape pun.
semua penat puasa kot.


...............




ok lah. saya dah hupdate blog.
saya sangat mengantuk.

esok saya exam mid sem.
tapi saya tak baca sangat.
saya ank jawab ape ek?

pastuh, esok kals kul 10am.

ok la.

k lah sekian dulu. ngantok nau. nak tido.


love,
jefri



p/s : selamat malam! esok puasa. sila sahur.=)

2 comments:

cambesje said...

nnt leh bwk cambesje nek keta la ek..

J.E.F.R.I said...

=)

kena beli insurans dulu...=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...