Tuesday, August 10, 2010

wishi wisho wachaa.



salam...salam...salam...


alhamdulillah. bertemu kita di bulan ramadan.
bulan yang penuh keberkatan.

ok.


sebenarnya, banyak sangat nak bebel.
tapi kan, saya sangat takde mood nak menaip.
benci tau perasaan ini!

takpelah.

entri ini berakhir dengan ucapan khas buat sahabat saya.


sahabat sangat, amat, sungguh, ter-best-est sekali.

muhammad amirul aiman bin ahmad juhari.

*see, aku guna semua kata penguat.
*sahabat itu berbeza ok dengan kawan.

birthday beliau pada 110gos.

best kan. 1ramadan plak tuh.
err...takde kaitan ek ngan jiran dia yang nama ramadan.


ok.


wishi wisho wachaa...

" selamat hari lahir ke 20. "


--------- dan wish yang selebihnya ada di fb beliau.
*dan doaku jua. ececeh.

**see. malas lagik mau taip.



isk3...


seterusnya. untuk wishi wisho wachaa sempena bulan puasa,

saya copy paste jek dari entri puasa saya yang lepas ek.

*see. malas lagik mau taip.



.........“Bersahurlah kamu kerana pada sahur itu ada berkat.”(Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Ahmad, Tirmizi, Nasai dan Ibnu Majah)............

........................Sabda Rasulullah yang diriwayatkan oleh Imam Muslim, yang bermaksud: “Perbezaan di antara puasa kami dengan puasa ahli kitab (Yahudi dan Nasrani) ialah adanya makan sahur.”...............


“Makanlah sahur, sekalipun dengan seteguk air.” (Hadis riwayat Ibnu Hibban)
.....


....Sabda Rasulullah yang bermaksud: “Sesungguhnya Allah dan malaikatnya mengucapkan selawat (berdoa dan memohon daripada Allah akan keampunan dan keredhaan) ke atas orang yang bersahur.” (Hadis riwayat At-Tabbani)................


Imam Ahmad meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda yang bermaksud: “Sentiasa umatku dalam kebaikan selama mereka mahu bersegera berbuka puasanya dan mengakhirkan makan sahurnya.”





Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini
ok lah. sekian dulu. c yaa..



love,
jefri



p/s : haha. teringat time wat surprise bday time tuisyen stf. haha. dats it.
p/s lagi : tengok balik entri dedolu sgt syok perasaan itu.

2 comments:

miex90 said...

hohoho..tenkiu2..terharu giler nak nagis ni..hehehe..n tenkiu sekali lagi coz jadi org pertama wish.. buat 3/4/5 tahun berturut2..huhuhuu..

J.E.F.R.I said...

hohoho.

welkam.

hihi. xpe2.
pelik gak ngan bebudak lain suke nau wish bday pas kul 12.

aku prefer pas maghrib, islamic style. ececeh.

sori gak wishi wisho wachaa xbape nak panjang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...