Monday, April 19, 2010

Ruang Saya (^_^)

(guruh di langit berbunyi menandakan hari mau ujan...kilat juga memancar as a warning supaya berkelakuan baik lah kalian ek....)


salam..salam..salam...


okay, entri kali ni aku nak wat style ilmiah a.k.a kalau time sekola dedolu, kita belaja karangan berformat lah, fakta lah, bergambar lah..so, kali ini..aku nak wat entri fakta ( er..??)

ok..fakta yang aku nak citer hari ni is about MYSPACE...

benda pertama social network yang aku join was MYSPACE...
sangat excited kot time tuh..
itu time kalu, cc kedai khaty tudung pattaya itu ada 3bijik jek komputer..

zaman-zaman kegelapan internet iaitu time ke'best'an internet tidak diketahui ramai
maka, aku, aiman n shafiq were the pioneer for dat

time tuh aku form 4, rasa macam dah matang sikit pas abes pmr..
agak-agak terjumpa duit mak aku dalam wallet dia, memang hari tuh aku senyum lebar toksah nak cakap la kan...

aku tak tau la kan nak bukak web ape..
pastuh satu hari aiman cakap, try r wat myspace sambil disokong sapit
pastuh, aku pun wat la myspace ngan pic profile aku gambar ngah makan pizza kat temerloh, snapped by aiman..itu jek lah sesatu nye pic aku..
(oh, hinanya aku zaman dedolu teda pic kat kompoter..but now..ehem2..)


tapi aku terdelete pic tuh.ala.....mana nak carik lagik ek..
time tuh sungguh,amat,sangat suci murni ok muka i...(err skang pun!)


pastuh, stim giler ah kalu ada orang komen..
tapi time tuh aku approve jek orang komen,
sepatutnya aku reply gak pada pic yang sama so bile tengok pic tuh,
banyak lah komennya kan...
terbit la rasa riak sikit kan..


pastuh, gigih la add kengkawan,
yang xkenal mana2 tah baik yang str8, gay,lesbian,bi, laki orang, mak orang..
sume aku add asalkan dorang ngah on9..
(punye la nak berlumba nak dapatkan sape paling ramai kawan)

aku berenti add mengeadd nih time aku kat marix..
time tuh dah rasa bertanggungjawab sikit..ececeh...

setakat aku menulis nih,
aku berjaya mengeadd sebanyak 3229 frens since 2006..wekkkss


.... setiap kali datang cc jek..
bukak tab baru khas untuk, layan comment, comment pic orang so, hit me back k
( yeww..so nostalgik..ahaks! )
ngan tab paling khas nak add orang..
zaman tuh, time myspace tgh mula naik, nak add bdk kemain susah..
kena bukak profile die dulu..pastuh add..
ada plak halangan bila kena isi last name lah, emel dia lah...set as private lah..
oh, dugaan wei..

pastuh, gejala myspace nih semakin berleluasa bila dyana join sekalik...
asyik2 nampak muka die jek kalau ada kelas petang..
(kemasol teda cc lagi time tuh..err skang?kat koperasi jek kot..oi..skang main berokbeng jek laa)

hida xjoin kat cc..kadang-kadang jek coz mak die kaya sikit dari mak kitorang coz mak dia pasang internet kat umah...

pastuh, meleret2 lah sampai ramai yang ada akaun myspace..

yang so-called-cute nye pasal myspace nih coz kita dapat hias page profile kita, buh lagu..buh pics...ada kotak komen untuk orang tulis,
thanx for the add ngan keep in touch..xmau combonk2 ek...
(eleh, mcm xpernah wat....???)


sekarang...mysapce semakin dilupakan (ceh,mcm permainan tradisional plak ek..)
kadang2 klaka plak bile ingat zaman tuh..

nanti ada masa aku details kan lagik ek plus citer bersama frenster, hi5,junglefren ngan pape tah lagik...

*entri ini bertujuan untuk tidak menyawangkan blog ini..
*entri ini tercetus pabila terbaca entri dayahazman pasal myspace.
(isshh..nape kena selitkan nama die kat blog aku nih...!!!).


hmm.. k lah sekian dulu.. c yaa



love,
jefri




p/s : asal usul facebook aku malas citer lagik..tunggu fb dilupakan cam myspace, baru aku tulis ek..insyaAllah...=)

2 comments:

h.i.e.D.a.a said...

wei. aku add ko kt myspace. haha:))

J.E.F.R.I said...

cis, aku terlupa nak citer pasal tu lah..lain kali lah..
hahaha..taun 2007 kalu x silap..
lawak plak kalu ingat pasal myspace..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...