Monday, June 13, 2011

troll, sarkatik dan matematik. gituh.

Salam...salam...salam...

Tahu tak troll tu apa?
Pada definisi aku, troll itu seakan tindak balas yang melampau-lampau terhadap sesuatu yang disarkatikkan. Eh kalau nak perasan, sekarang ni terma sarkatik atau sarcasm banyak digunakan kan?




Ok, Sarkasm atau sarkatik pula aku interpretasikan sebagai tindakan atau perihal seseorang yang menyindir, bercakap lapik tapi penuh bisa ala-ala dalam senyuman tampak taring *gituh*

Nada sarkatik pula menyampaikan sesuatu perkara yang nampak setuju tapi diiringi dengan high pitch di hujung dialog untuk menambahkan lenggok. Kira kalau kawan korang ada cakap dengan nada turun naik turun naik tuh sila lah berhati-hati untuk tidak nampak bodoh. *gituh*

Contoh troll dan sarkatik? Cuba google. Kot-kot ada ke...eleh, macam la korang berminat nak tahu kan.
*penjelasan mengikut kefahaman aku akan diberikan nanti selepas aku tidak perasan sibuk lagi*

Ok tujuan aku cakap pasal troll dan sarkatik ini? Takde apa. Saja nak panjangkan entri sebab nak ajar pasal persamaan matematik sebenarnya ni. (di samping nak update blog yang kesepian kini menyusuli hari)

Persamaan matematik itu adalah




TOLAK 




SAMA DENGAN






Faham tak? Faham tak? Tak paham sudah...layan je lah vc itu....-_-''


sekian dulu...c yaa


love,
jefri


p/s : banyak benda nak tulis. banyak benda nak share. betul. oleh itu, bertabahlah...gitu.

3 comments:

nanad said...

hahah..paham paham :D

Tuan Tanah - Jefri said...
This comment has been removed by the author.
Tuan Tanah - Jefri said...

hehe..bagus2...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...