Thursday, December 9, 2010

i feel teruk, aku rasa bad.

salam...salam..salam...

"bak kata org tua2 : what u give is what u get, till then, everyhing is being paid off during the time...hurmm...(eh, ini ekspresi pasal result yg baru disemak tadi.bukan aku makan dalam or what. Dan aku benci org tua yg bkata2 itu!)"

di atas merupakan status fb aku. yup. result dah kuar. dan aku rasa bad.

...........




ada satu subjek koko tuh, lecturer cakap semua dapat A.
tapi aku dapat B+. Hurmm..tak puas hati. terus mesej beliau. hehe. takpe, beliau sporting.
tapi nape tak reply lagik..?


aku risik-risik orang lain, memang dapat A.
pastu aku musykil then somebody cakap aku kuat ponteng so aku daapt B+.


keji!....hurmmm tapi betul la aku kuat ponteng kelas tuh.
kelas sabtu. pagi buta. aku tak bersalah kan?
pastu, ada gak aku join aktiviti kelab menyebabkan aku tak pegi kelas tuh..
*prosedur menyedapkan hati..huhu


yup. whatever it is..aku rasa bad..




..............






result patut kuar 13hb. but ada pindaan. kuar 10hb dan semestinya leh cek hari ni, 9hb. huh, typical!
pastu, mak aku tak tau ada pindaan ni.


umm, mak aku tido awal. tadi sebelum mak aku nak tidur, beliau cakap-cakap ngan adik aku, 
suh doakan aku lulus lah keputusan aku. 


huuu..sedih plus terharu plus guilty plak. betapa aku alpa akan tanggungjawabku! huh!
aku layak direjam! 
*ouh, itu over! terima kasih.


pape pun mak, semua yang berlaku ada hikmahnya..
*prosedur menyedapkan hati..huhu


yup. whatever it is..aku rasa bad..


...........


hmmm..positively thinking,
aku lega coz takde paper yang gagal atau menuntut repeat...
so, alhamdulillah....


tapi ada paper yang aku target best, tapi hmm...
i strongly suggest that my paper had been switched with others!
*prosedur menyedapkan hati..huhu


yup. whatever it is..aku rasa bad..


.........



ok lah..mau merawat hati yang luka...=)

benda ni temporary jek kan...nothing lah..
*prosedur menyedapkan hati..huhu

yup. whatever it is..aku rasa bad..




...........


akhir kata : rezeki aku macam ni. rezeki korang macam tu. jangan nak berlagak ngan aku kalau result kalian lagi gempak dan jangan nak malu or segan ngan aku kalau result korang tak best. life's good. live your life to the fullest....jangan nak down kan diri just sebab benda ni. ada banyak lagi benda besar lain yang nak kena tempuh kan...
*prosedur menyedapkan hati..huhu


yup. whatever it is..aku rasa bad..








sekian dulu.. c yaa


love,
jefri




p/s : yes, still feel teruk. but i am not bad. i am just feeling it....layan weh! urgh.



2 comments:

wawa said...

x dtg cluz tanpe alasan kukoh + ade alasan = B+..

okey la tuh..kalo die bg ko D+
aku dtg rejam lect ko k...
*prosedur menyedapkan hati ko.. ngeh3
:)

JEFRI said...

terima kasih la wawa sesangat,,
komenmu amat membina jati diriku..
*prosedur menyedapkan hati aku,,=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...