Thursday, February 4, 2010

macam-macam...

salam..salam..salam...

ok..hari ni serius penat..ingatkan minggu lepas punye expmnt paling lama, ni tak sangka plak hari ni lagi lama...dari pukul 2ptg habis dekat pukul 7malam....fuh!
nasib baik maghrib skang lambat..
eksperimennya pasal nak tukar cyclohexanol jadi cyclohexene
kalau ikut teori dia, senang sangat..
tapi nak wat experiment dia..
puas gak la berkaraoke mp3 jiwang sampai ilang suara..


then..seperti yang diberitahu, lepas amali mesti gi bilik forensik, dr linda mau jumpe..
huu...tak sangka amali ari ni habes lambat giler vavy...



pas solat asar teros pegi...ada taklimat rupenyer...
senior 4th year n 3rd year didatangkan khas dari kampus kl..
taklimat pasal dinner, interaksi, baju n kisah idop, daa....~

oo... bulan 3 ni ada dinner...
tema maskerette ( ntah cmne eja.?? ) n colorful..( pelangi boleh? )
kat palace op golden horses...
ingatkan kat kandang/istana kuda emas mana lah..
pasal bayaran nya rm60 kalau tak silap...

yet, kena wat performance ! argghhhh !
1st year kena wat dance ! 2nd year wat sketsa..
oh, no !


.......


takpe2..lupakan seketika..
esok, lusa naik bas ukm pegi kl...yahoo..!!!
aku memang suke kalau ada kelas/amali/urusan kat kl...leh gak tgk klcc ( huh?! )
act, busan seyh tengok bangunan ukm bangi ni yang very the a famosa...

tapiiii..sabtu nih ! ada program mesra ngan 3rd year..
yeww..nak mesra2 ape?
siap warning awal-awal suh bawak baju spare..
dah la venue kat taman tasik perdana? ( ntah..yg byk gay 2 kot-sumber mastika )

jangan dicampak ke dalam tasik itu sudah..
aku taktau berenang k...
( err...tasik tu ada dalam buku lali ke? )

......

cakap pasal tasik, ( tasik=air?)
hari ni tadak air kat kolej...waaa...!!!!
nasib baik kat foyer ada..dan nasib baik gak foyer itu dekat ngan bilikku...
kat surau kompem ada kan..
isk3...time2 cmni jek baru nampak muka kat surau..
oh, lemahnya imanku ini !


then..tadi mandi kat toilet ( agak geli..*teringat time kem n orientasi )
perggghhh !!! ada 3 jamban, satu tak bley guna sebab tersumbat oleh taik manusia
aku guna la toilet yang berjiran dengannya ( yang rosak tu yang tengah2 plak ! )
bau dia semerbak.....wekkkk...huh ! tak mau ingat dah !

and op kos, bila tengok kat fb,
kompem mesti jumpa status budak mengomel pasal ketiadaan air ini..
huh ! takde modal lain ke?
then, yang lain-lain yang 'perasan unik' itu pun komen2..
apa2 je lah !

so, apa yang aku maksudkan di sini, kalau nak post something kat status,
post lah benda yang bukan remeh n berunsur kegedikkan !


...............



hohoho...tadi baru pas balik meeting beijing..
jawatankuasa dirombak..
dan ramai yang tersingkir sebelum konsert final ( af lah sangat..* af dah beku lah woi ! )
nasib baik aku maintain exco program..hohoho..suka-suka..
dan yang tak suka-tak suka nya,
nanti kena wat pembentangan projek depan orang2 'kuat' ukm...
lagi satu..pergi itu beijing 5hari ajo !
ala..pergi sehari, balik sehari..so ada 3hari jek nak berjimba2 n hoo haa..
tapi ok lah kan..daripada duk kat bangi ajo !


..........


oo..sekarang nih, kat pejabat kolej boleh amik paper percuma..
tapi berita harian jek..hmm nape ek?
sebab nak student undi abp ke? tadak keje aku !
tengah hari tadi time nak pegi amali yang ingatkan minggu lepas punye expmnt paling lama,
ni tak sangka plak hari ni lagi lama...
dari pukul 2ptg habis dekat pukul 7malam....fuh!
nasib baik maghrib skang lambat..
eksperimennya pasal nak tukar cyclohexanol jadi cyclohexene
kalau ikut teori dia, senang sangat..
tapi nak wat experiment dia..
puas gak la berkaraoke mp3 jiwang sampai ilang suara..


amek lah paper itu, then baca kisah2 hot..
yang paling hot+humor aku baca kisah pasal kes liwat..
( tiada unsur politik, penghinaan institusi diraja dan kerajaan/polis..
so, jangan nak tangkap aku bawak gi lokap/court/courts mammoth )


ok..try korang baca perbicaraan kes saiful yang mungkin diliwat ini..

Ketika pemeriksaan utama oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abidin, Mohd Saiful berkata pelawaan Anwar itu dibuat selepas beliau menyerahkan dokumen yang dibawanya dari pejabat kepada Anwar.

Mohd Yusof: Apa buat dengan dokumen bila masuk?

Mohd Saiful: Saya duduk di meja tersebut bertentangan dengan Anwar dan serahkan dokumen.

Mohd Yusof: Duduk, letak dokumen, apa lepas itu?

Mohd Saiful: Lepas serah dokumen, kami bincang tentang jadual kerja, tidak lama lepas itu beliau tanya satu soalan.

Mohd Yusof: Apa soalan itu?

Mohd Saiful: Can I f*** you today?

Mohd Yusof: Apa reaksi kamu ketika diajukan soalan itu?

Mohd Saiful: Marah dan takut.

Mohd Yusof: Ada kamu kata apa-apa?

Mohd Saiful: Tolak pelawaannya.

Mohd Yusof: Apa kamu kata bila menolak?

Mohd Saiful: Saya kata saya tidak mahu melakukannya.

Mohd Yusof: Anwar kata apa-apa bila kamu kata tidak hendak melakukannya?

Mohd Saiful: Dengan nada marah, Anwar kata "what" (apa)?

Mohd Yusof: Apa respon kamu?

Mohd Saiful: Saya ulang yang sama.

Mohd Yusof: Seterusnya?

Mohd Saiful: Anwar agak marah, dengan itu saya takut. Anwar arahkan ke bilik tidur utama.

Mohd Saiful berkata, beliau kemudian mengikut arahan Anwar dan Anwar selepas itu menutup langsir dan lampu bilik. ( ingatkan dia cabut lari ! )

Beliau berkata Anwar seterusnya meminta beliau untuk membersihkan dirinya di bilik air.

Mohd Yusof: Masa itu dah buka pakaian?

Mohd Saiful: Ya.

Mohd Yusof: Lepas bilas diri?

Mohd Saiful: Saya ambil tuala dalam tandas, saya keluar dengan bawa baju kemeja saya warna putih dan gantung di tempat pemegang almari.

Mohd Yuof: Kamu bertuala?

Mohd Saiful: Saya bertuala.

Mohd Yusof: Masa keluar dari bilik air, nampak di mana Anwar?

Mohd Saiful: Saya nampak, Anwar di hujung penjuru katil, di bahagian kaki sebelah kanan.

Mohd Yusof: Apa Anwar buat pada masa itu?

Mohd Saiful: Dia berdiri pakai tuala putih dan mengarahkan saya untuk pergi dekat dia, lalu dia peluk saya sambil berdiri. ( err..dia peluk balik tak ? )

Ketika itu, peguam Karpal Singh yang mewakili Anwar membuat permohonan agar prosiding seterusnya dijalankan secara tertutup. - Bernama
( sensitip part lah ! )


nak baca lagi kat web berita harian ok !


isk3..tak boleh komen2 nih..takut woo...isu sensitip ni..
so korang ada akal untuk berfikir yang betul n salah kan..???



isk3..macam-macam....


(pssstttt..time aku baca benda ni masa on the way gi lab, aku tak leh control gelak, terbahak-bahak aku gelak..nasib baik tadak orang..eh ! ada ! sorang minah india kat belakang potong aku jalan..aku rasa dia tak baca lagi paper ari ni kot..! tu dia pandang pelik jek kat aku, kot ! )



hmm. k lah.. sekian dulu.. c yaa..



love,
jefri





p/s : kat astro dah tadak astro aruna,121 kan?
hmm..dah tak macam-macam ada lah camni !

4 comments:

sarah shinoda said...

wahh jepp,,
ade blog gk yek.
hihi suci giteww..

(suci ke?) hkhak
nice blog anywy :)

J.E.F.R.I said...

op kos suci ! eh, ko pun ade ?! hmm

sarah shinoda said...

kihkih roger bebeh..
budak baek pon da polow budak suci.
hepi blogging jepp ;p

jumpe nnt jgn lupe blnje aku eskrim..hee

J.E.F.R.I said...

rojer bebeh..err b0ut da aiskrim..err..rej0ice bebeh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...