Saturday, January 22, 2011

silakan.

tu diaaa...mai mai masuk terus pose puas....



salam...salam..salam...

berikutan pelbagai kesulitan yang dihadapi dalam semenjak dua menjak ini, akhirnya apabila sesuatu progres ataupun perkembangan sudah kelihatan, hatiku mula berbunga ceria...lalalala

perkembangan apa? progres apa? cerita apa? kisah apa? aktiviti apa? program apa?
haish..macam-macam...kertas kerja berlambak nak kena buat plus banyak yang akan direjectkan dan segala macama persiapan perlu dibuat dan macam-macam lagi lah.

baik. kita kayuh pelan-pelan ye.

ok lah, untuk melangsaikan perkara-perkara tertunggak, mari kita selesaikan tag ini dulu :

1. dari akak syira yang cambest jek...(tag ini dikopipes bulat-bulat dengan jawapan sahaja yang dieditkan)



..Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut..

a- sate
b- big apple (donut ye, bukan epal bosaa)
c- rendang
*ala...ada banyak lagi!


Jenis air apa yang korang paling suka?

milo kaw (bukan milo kau punya!)
jus bebuahan
minuman yogurt

Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?

malay- lontong
western- spagetti (masakan sendiri ok)
arabian : kebab

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
hurmm...kek batik, kek coklat, kek span yang guna tepung blue key itu, masakan tengah hari yang biasa-biasa macam masak kicap, sambal, dendeng, kari, goreng naget, goreng sosej, goreng-goreng la apa-apa yang boleh digoreng dan sebagainya. *tiada unsur riak ok.

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

mengikut selera dan kemampuan duit pada masa tersebut..


Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?

hurmm.. entah ler. jarang makan luar. tapi kalau kat dalam ukm ini, i promote kat ktams and kat keris mas. =)
*royalti plez

Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.

semua.

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..

tak suka dating. banyak haram dari halalnya. *pose ustaz.

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?

xde sebab xde la.

Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?

tak mengharap sangat sebab tak mau la susahkan orang.
*pose cinderella.

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.

makanan yang pahit/kelat/hangus/haram/non toyyiba

Menu raya yang paling disukai?

rendang, lemang, ketupat, nasi impit, kuah akcang, wajik dan dodol jangan lupakan...peninggalan nenek zaman berzaman..asyik bersembang....

Jajan/ cekedes yang korang suka

mr potato dan pringles yang perasa tomato.

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
semua.

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
entah ler. rasenye masakan paknjang aku kalau isteri dia takde or ada hal, dia masak then aku try la, pedas. katanya tak nak bagi anak dia makan banyak lebih-lebih lagi kalau masak yang sedap-sedap macam ayam atau daging yang susah jumpa. isk3.

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?

nak bagi kak cambestje makan apa-apa yang available time tu ler.

Sila tagged 15 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..


-norha soleha
-amy
-tiqa
-alya motepp
-aiman
-hida
-dyana
-shafiq
-gee
-iqbal zarin

*malas nau nak buh link.
pilihan adalah secara rambang. so, u know who u really are kan?
sila buat tag ini untuk dijadikan modal update blog. hihi. 


2. tag dari miss mary vienna amour la usurpadora fatonah de cleopatra hey.

Kamu Sejuk Macam Salji

Award from Miszlullaby

thanx mary. this really touches my liver and gall bladder as well...=))

1) Bila korang suka tulis entry?
majoriti malam. minor siang la kan.

2) Adakah korang blogwalking hari-hari?
90% setuju.

3)Namakan tiga blog yang korang paling suka baca:

Atas dasar demokrasi, saya akan cakap, saya suka semua blog yang wujud di bumi ini!
tapi, nak gitau gak saya suka blog kereta mayat,
blog kak senduk dan blog aidid muaddib. sila terjah mereka. hihi.


4)Apa yang korang nak cakap dekat ML kalau korang jumpa ML (Hahahahaha!):

ML WHO????

5) Tag 5 orang rakan blogger yang korang rasa cool like a snow~
AIMAN
IQBAL ZARIN
HIDA
AMYLIA SHAFIRA
AKAK CAMBESTJE
eh, yang lain pun cool gak...=)

Sekian dulu. c yaa

love,
jefri



p/s : hidup ini indah jika kita pandai mengindahkannya. sekian.


6 comments:

MiZz MoTiEp BlOg said...

waa..thanx sbb tag gua...tp mcner nk jwb jwpn...huhuu

JEFRI said...

hihi..same2.
kopi pes balik entri aku ni pada blog ko, pastuh edit ler ngan jwpn sendiri...=)

IQBAL ZARIN said...

2 tag yer aku dpt. hahaha.... akan dibuat bila punya masa lapang~

JEFRI said...

=)

okie. skang mmg musim perasan sibuk dan sibuk betul2.

Maryam Fatanah said...

amboih...pnjang nye nama ak...amboih amboih

JEFRI said...

amboi3....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...