Monday, January 10, 2011

imbasan. how i miss my old days...(ajl)

salam..salam..salam...


masih dalam mood anugerah juara lagu, actually, aku tak terkesan pun dengan kemenangan ana rafali and the others.  entah la. lagu-lagu yang bertanding untuk ajl25 rasanya macam stereotype jek..satu bunyi atau pun isosong bak kata budak-budak kimia..

hey people, check this out. aku baru jek pas downlaod semua video tuh. sadly semua tuh short performances of previous ajls. but, the best part is aku rasa sungguh sayuuuu..best ke sayu? ntah.

ntah la. bila kita ingat balik zaman masa kecik-kecik and pramatang dan juga dikenali sebagai ribena mahupun retarded (no offense)..aku suka gilak ngan those old memories. it just takes my breath away.
zaman yang kita selalu di bawah parental guidance yang betul-betul literally define dan everything revolves around us are the things that we can bear/deal with. ouh, how i miss them!


Biar la orang nak cakap yang zaman dulu kolot ke, orang kampung khususnya macam aku, tak tau what kfc is acronym for, what is the latest thing in the virtual dan apa-apa jek lah developing things yang sedang dihirup.


Berbeza dengan zaman yang sedang aku diami, aku cuba mendiaminya sediam yang mungkin seperti kata dasarnya, tapi i just can't. Konflik, pergelutan, stabbing in front or behind side, bertalam-talam. cemburu tanpa sebab dan paling teruk hati yang busuk mengalahkan pesakit hepatitis (no offense).


Ya, Kita sekarang sedang mendiami zaman yang penuh pergelutan. Zaman yang dah berputar 360 darjah, berubah kutub, berubah paksi dan mungkin akan bertukar wajah. Aku benci. Aku tak suka. Aku hate. Aku dislike. Aku hatred. Apa lagi?

How i miss those old days.....


...................

Semua ni sebab AJL lah ni. Dah i emosional. tak pasal-pasal dah berubah watak jadi patriotik. Sepatutnya tidur pun dah tak tidur padahal kelas esok pukul 9pagi deret sampai 5petang. Ada lab plak.
Lepastu nak jumpa macam-macam lagi orang esok, dan setiap orang kena layan berbeza layanannya.
Sebab diorang ada perasaan, aku jek yang takde perasaan..*motif menyentap di sini?
Pastu pelbagai lagi aturan hidup perlu ditempuhi plus dengan karenah sosial.


zaman ini lah yang barusan digembar-gemburkan.


Ok, berbalik kepada nostalgia AJL. Zaman dulu punya AJL, ermm aku simpulkan bahawa zaman dulu punya AJL melibatkan AJL before the 3 categories being bubarkan which is AJL yang Meet Uncle Hussein menang dan ke bawah sampai la yang fransisca peter. Eh, kategori ni dimulakan since AJL yang Fauziah latiff menang atau M Nasir Tanya Sama Itu Hud-hud menang. Tapi, the previous (Fran, Zaiton Sameon, Ramlah Ram, remember?) was not that bad and kinda enjoyable compared to the current.


Mungkin faktor lain adalah sebab lagu-lagu dulu bersifat halwa telinga dan mesra pendengar. Today's are like catchy, fun, let-it-go-then-forget kot....Macam lagu-lagu yang bertanding zaman dulu, semua berpeluang menang dan kalau menang memang takleh nak bangkang sangat, well depending on fans kronisme. Memang sengit. Dengan performance yang bersungguh, kreatif, latihan yang mantap, media pun banyak membantu. Selalu aku tengok MHI pagi-pagi untuk tahu perkembangan latihan diorang. Yes, Just for that.

Yela..sekarang dah berubah. yelah..nak berhenti taip dah ni. dah...yawning jua.

sekian dulu..c yaa


love,
jefri

p/s : eh, tengok tau link yang diberi itu. aku dah siap download. pastu kalau jumpa aku akt cafe ke kat tepi jalan ke kat fb ke kat blog ke kat kampung ke kat bandar ke kat mana-mana ke tak kisah la yek please say that u feel the same to me too...i tau blog i silent reader mengalahkan ejen risikan rusia..ok. peace.tq


p/s lagi : kalau la sape-sape ada set kompilasi AJL zaman dedolu, sila la upload ke mediafire then gitau aku ek..hehe....ok. peace.tq.

2 comments:

MiZz MoTiEp BlOg said...

hahaaaa.........zaman ajl tyme ct mng pon best tau!!!!

JEFRI said...

hehe..betul3....=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...