Tuesday, December 22, 2009

pulang dari berbulan maduu..;(

salam awal muharam...

wah! dah sampai balik kat ukm nih..hmm..adoiii
tersiksanye jiwa...

wah...tensen siot..cam ape jek skang nih....


ehem2..lame ek xhupdate blog..asik bc blog org len jek..
betol...byk bnda nk gtau ni..satu2 la ek..xmau jiwa bkecamuk n ktandusan iman kan..???

1stly..result da kuar...
haiyyaa...manyak teluk...mcm **** jek..
pdn muke aku kan..haha..gelak utk diri sndiri..eh yg ngah mmbaca ni jgn plak nk glakkan aku..
kalu x..aku glakkan ko balik..hahaha..kan dah kena..( hmm merapuu..)

sdey siot..sgt sedey tp x sedey sgt ( cne 2?)



oh tidak!!!! sedih bnor nih..isk3..

nk gtau pointer ke? x over ke? ah..
3.05 aj0k!
mmg r sume nk 3.5 hgga 4.0...itu mcm kalu, knduri besar2 bikin laa..
tp bdasarkan performance, showmanship, voice control n pitching aku time exam dodulu aku target aku lyk 2.0-2.5...
alhamdulillah..ade hikmah di semuanye...


feeling tamara blezenski(tah cne eja?) jap....



act..skang ngah mood xbpe best nih...
mlm kang kul 8mlm ade 1st meeting excos 4 cambodia trip..
yg tensennye most excos si jaksa (jwtnkuasa kolej)
eh..lupe plak nk gtau..i was chosen as the programme exco..
sudah..!!! dah r sorg jek..mane aku taw nk wat program ape?? idea plez..??
di sini sy mnampilkan emel dr cik iris@kpala trip ini..

Jadual dan Bidang Tugas Exco Jaksa Hal Ehwal Dan Alumni : Lawatan ke Cambodia

BIL

JAWATAN

BIDANG TUGAS

NAMA

1.

Ketua Pengarah

  • Mempengerusi setiap mesyuarat dan perjumpaan
  • Memantau pentadbiran (Pejabat S/U dan Bendahari) dan MKT

Iris Christine Jim

2.

Timb. Pengarah I

  • Memantau Sekretariat Ekspo & Jualan, Program, Publisiti, Pameran, dan Pemasaran

Jeanne Lim Zhi Yen

3.

Timb. Pengarah II

  • Memantau Sekretariat Teknikal & Logistik, Keselamatan, Cenderamata dan Jamuan

Muazan bin Mohamad

4.

Timb. Pengarah III

  • Memantau Sekretariat Gimik & Multimedia, Kebudayaan, Sukan, dan Tugas- tugas Khas

Atikah bte Ajis

5.

Setiausaha

  • Mencatat semua perkara dalam mesyuarat dan menyiapkan minit- minit mesyuarat

Tengku Hazirah bte Tengku Abdul Rahman

6.

Bendahari

  • Bertanggungjawab di atas pengurusan kewangan festival
  • Menyediakan dan menyimpan rekod resit / sebut harga beserta cop dan tandatangan
  • Mengawal dan menyelia pengaliran wang keluar dan masuk
  • Menyimpan rekod pengaliran wang dan menyimpan akaun mengenai kesemua hal ehwal kewangan dan membuat semakan
  • Bertanggungjawab di atas kebenaran rekod dan akaun tersebut
  • Mengemaskini dan menyediakan laporan kewangan bagi setiap aktiviti yang dijalankan
  • Membuat pengeluaran wang daripada peruntukan aktiviti dan status penaja.

Neo Kim Yoke

7.

Protokol

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menguruskan Majlis Perasmian dan Penutup
  • Menyediakan aturcara Majlis Perasmian dan Penutup
  • Menyediakan MC dan pembaca doa
  • Menyediakan surat jemputan untuk dif- dif jemputan (bersama- sama follow up)
  • Menguruskan raptai untuk Majlis Perasmian dan Penutup
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Marianah bte Abdul Kaya

8.

Publisiti

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menyediakan poster, banner, dan flyers untuk setiap program
  • Mendapatkan cop kebenaran daripada unit keselamatan/ HEP/ kolej untuk semua banner dan flyers
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Kodesviary A/P Ramanaidu

9.

Cenderamata

  • Menyediakan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menyediakan buku cenderamata untuk Majlis Perasmian dan Penutup
  • Menyediakan hadiah untuk setiap pertandingan
  • Menyediakan cenderamata untuk VIP / perasmi
  • Menyediakan sijil penyertaan
  • Bekerjasama dengan Sekretariat Protokol semasa penyampaian hadiah
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Marianah bte Abdul Rahman

10.

Jamuan

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Memastikan bilangan orang untuk jamuan Majlis Perasmian dan Penutup
  • Merancang lokasi jamuan
  • Menyediakan jamuan untuk mana- mana aktiviti yang memerluka
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Marianah bte Abdul Kaya

11.

Tugas- tugas Khas

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menyediakan tag nama bagi semua peserta lawatan
  • Menyediakan reka bentuk t- shirt lawatan
  • Membantu Sekretariat Publisiti untuk menyiapkan banner
  • Menyediakan backdrop untuk Majlis Perasmian dan Penutup
  • Memastikan kebersihan kawasan aktiviti sepanjang program
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Louis Tan Jian Xin

12.

Pemasaran

  • Mendapatkan sumbangan dari syarikat- syarikat besar
  • Mencari dan mendapatkan penaja menyediakan surat- menyurat bagi memohon sumbangan
  • Menjaga kebajikan penaja / penyumbang

Siti Hajar bte Ishak

Adi Farris bin Murad

Arththi A/P Sathananthar

13.

Gimik & Multimedia

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menyediakan persembahan multimedia untuk dipersembahkan semasa lawatan
  • Merancang dan mengurus gimik/ simbolik perasmian untuk Majlis Perasmian dan Penutup
  • Merakam dan mendokumentasikan setiap aktiviti yang dijalankan dalam bentuk digital/ video
  • Mengumpul semua media dan dokumentasi dalam bentuk CD- ROM
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Hairul Zaimie bin Miskur

14.

Teknikal & Logistik

  • Menyerahkan anggaran perbelanjaan kepada bendahari
  • Mengurus tempahan khemah, pentas, kerusi, dan meja VIP
  • Menyediakan jumlah peralatan yang diperlukan
  • Menyediakan surat tempahan dan berurusan dengan kolej/ Unit Harta UKM/ Puskeb
  • Memastikan keselamatan peralatan yang dipinjam dan dipulangkan semula
  • Sekiranya aktiviti diadakan di tapak terbuka, sila ambil perhatian terhadap faktor cuaca
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Nadarajan

15.

Program

  • Memastikan setiap penyelaras program menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Memantau dan menyelia setiap penyelaras program
  • Memastikan setiap program berjalan dengan lancar
  • Memastikan aktiviti yang dibatalkan digantikan dengan aktiviti baru
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Muhammad Jefri

16.

Keselamatan

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Mengurus perihal tempat letak kereta/ parking
  • Mengawal kawasan tapak lawatan dan ekspo
  • Mengawal laluan VIP
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Ng Tzy Yi

17.

Ekspo & Jualan

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menyediakan pelan tapak jualan
  • Memastikan gerai jualan dipenuhi
  • Memastikan kebersihan tapak gerai
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Lee Hau Wei

18.

Kebudayaan

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menguruskan persembahan untuk Majlis Perasmian dan Penutup
  • Berurusan dengan Sekretariat Teknikal & Logistik untuk peralatan yang diperlukan
  • Membantu Sekretariat Gimik & Multimedia menyediakan persembahan multimedia
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mencari sumbangan

Kodesviary A/P Ramanaidu

Marlinda Dampa Inging

19.

Sukan

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Menganjurkan dan menguruskan aktiviti sukaneka dengan aerobic
  • Memastikan keselamatan sepanjang sukaneka dijalankan
  • Membantu Sekretariat Pemasaran mancari sumbangan

Fariddudin bin Othman

20.

Pameran

  • Menyerahkan anggaran peruntukan kepada bendahari
  • Mencari dan berurusan dengan pihak yang berminat untuk menyewa tapak pameran
  • Menyediakan pelan tapak pameran
  • Memantau dan menyelia segala aktiviti pameran

Marlinda Dampa Inging





  • sila ambil perhatian terhadap tugas yang telah dipertanggungjawabkan kepada setiap exco.
  • Diminta setiap exco membuat perancangan yang terdahulu terhadap setiap tugas yang diberikan.
  • Meeting akan diadakan selepas semester dibuka.
  • Proposal lawatan yang lengkap akan diberikan kepada setiap exco selepas pihak Pannasastra University of Cambodia memberi agenda yang lengkap.
  • Setiap exco perlu memikirkan tentang idea- idea pemasaran. Pembentangan akan diadakan pada perjumpaan yang pertama.





isk..saje mncapub lbey buh kat blog kan pasal bnda nih...ahh..ini blog aku yang punyaa...
tp kan rase cam lemah jek nk join bnda ni...
ramai yg senior ..dah la dorg ni xsumenye ok...

tgk lah cne nnti k...



k lah..tgh byoga ni nk kmbalikan smgt...




uish?? caye x ni aku?? kompem x..( huh! maybe..?? hmm..)


sekian dulu.. c yaa...


love,
jefri




p/s : dah dpt jadual..mcm **** die nye setting...huh! xpe2..bwk2 istigfar...

2 comments:

amylia-cosmate mu.. said...

wah... jef... dpt gak ko g cambodia
tahniah dr aku ngn sol
aku ingtkan ko g cmabodia mcm g lwatan
x sngka plak ko jd exco
uish3...
sush2....
papepon, try your best k
aku prcye ngn ko
nnat blik, jgn lupe beli ole-ole tuk aku
aku kn sokong ko
tu kire hadiah tuk aku lah
tanda penghargaan ...
makasih...

J.E.F.R.I said...

insya Allah kalu sume bjalan lncr...meeting e2 mcm ape tah.. atas pagar lg sbnrnye..wat gmpak jek!
ok!
makasih gak!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...