Tuesday, November 3, 2009

four is empat ( tag semata...again?!)

Four is empat!



1)*4 things that scare me ..

tulun..tulun..
minah ni cam xtakot jek...!!!


-KEMATIAN....
so, wahai bakal2 mayat sekalian, hndaklah kita bsiap sdia utk mati kerana kita mgkin mati esok n jgn pcayalah dgn citer Tomorrow Never Die itu...isk3...



ntah ape la yg bestnye bond ni? hydrogen bond???


-KEGAGALAN....
takut benar kalu bnda yg sdg kita usahakan gagal, lg2 kalu dah separoh jln. contoh : tgh2 download filem ttbe internet down.! mau x haru!! kini tidak lg coz i prefer 2 lyn youtube aja!



tidak......!!!!!!



-KEMALUAN....EH BUKAN! DIMALUKAN....
peristiwa dmalukan paling mnjatuhkan maruah aku time sek men e2. time 2 ckgu btugas mggu lpas umum klas tbaik?tcantik? jatoh klas aku.so, selaku ketua kelas yg kaget n bangga+riak so catwalk la pg amek hamper?piala?..last2 dah nk grab that prizes,bley plak ckgu 2 kate yg
"EH, silap2. kelas 5adnin ye, bukan 5jannah!"



ah, geram! dipermalukan sebegitu! oh tidak!

huh! malunye aku...dua mggu jln pndg ke bwh..ko kejam ckgu apizol!
tp kini, jefri sudah punye keyakinan yg tggi even dimalukan seterok mana pun jefri ttp wat dont know sebab..sebab nk cover laa....ahaks! banana will not fruit 2 times k !'





-KEMARAHAN
paling takot kalu ape2 yg aku wat mybbkan org marah ngan aku..takut! tp lama2 fikir kalu mmg salah die, watpe aku nk takut...so it is temporary situation IF i am not wrong in that situation k!




2)*4 peoples that make me laugh -




aku kupas dr segi jenis yg bley wat aku gelak k..! meow..meow..!



-SPONTAN
xsuke lawak yg dah plan..very the not creative..yuks! jijix! so, tonton la astro warna utk menonton SPONTAN or kalu xde dlm pakej, bley la tgk di youtube n lg best, download n kasi aku ek! sharing is caring what?



-HUMBLE
humble di sini bukan bermaksud hamba ye bg mereka yg slalu ponteng kelas BI n ngumpat teacher BI korg ttpi mmbw mksud merendah diri. Hal ini bmaksud buat lawak utk bkongsi kegembiraan ngan sume org..ala2 ayat ratu cantik yakni , i wanna draw a smile on the world...
n jgn lah wat lawak utk berbangga dgn harta yg ade..itu bukan lawak, itu RIAK k! n xde org gelak pun..kompem!



-DOUBLE MEANING
suke tol lwk cmni coz leh wat aku senyum meleret n lama jek gelak...n aku pun ngah practise bnda ni since matix..kalu nk tau contoh, drama omputeh byk mcm ugly betty n desperate housewives..ah miss them! when d new season will be appeared here? sick of watching low quality recording on Youtube!
n lawak jenis ni bley menyindir org ..hihi..suke2..=)




-FRIENDS
n kawan2 aku sume pandai wat lwk ( blajar ngan sape kan..ehem2..uh riak? istigfar..)
semua tau..bukan segelintir..ehem2..
frens forever sume yg mengenaliku..bukan segelintir,
tp semua ye yg kenal+bkawan ngan diri ini...
muahx...muahx..




3) *4 things that i LOVE


-DIRI SENDIRI
mesti la syg diri sendiri kalu x dah lame aku wat pndermaan mata, kaki seblah, kulit n mcm2 lg lah..syukur dgn diri sendiri walaupon ade org tu asyik condemn pasal diri ini..tp xpe .. aku tau sume 2 angkara hormon yg digelar JEALOUSY TRANSMITTER ( wah ciptaan ! )



-FAMILY N FRIENDS N SI DIA..
emm...no comment..i luv u guys k! muahx!




-HARTA BENDA
syang sgt tau..bkn senang tau nk kumpul segala bnda ni...habis duit...so, kalu nk pinjam barang ngan aku, sila la pulangkan dlm keadaan yg asal atau lebih baik ( beli baru la..)




-DUIT
slalu kan kite ckp, "ee..mahalnya **** 2..sayang duit nak beli !"
ha..! syg la 2 kan!




4) *4 things that i HATE


- MUKA MACAM TALAM!

ni talam yg ade dua muka; depan, belakang






ni kuih talam yg syok dimakan di depan umah mahupun di belakang umah..


isk..bnci betol ! dpn ckp len, blakang ckp len, kalu bnda btol xpe gak mcm.." eh, si A , jefri 2 kacak kan?"kata si B. " "eh, si C, jefri 2 menawan kan?"kata si B. ( wah matik puji diri sndiri!)
ni tidak,..huh xmau smbung ayat nnti blog ni kena blocked plak.




-KUTUK BAGAI ESOK KIAMAT!
agak2 kalu nk komen tp kalu kutuk2 kaw2 sampai libatkan byk pihak mmg sku bnci giler! benci!
ah....lantak r...mls lyn ! ( mood = kesentapan )


yela..muke ko kan hazab..!! kutuk la..kutuk la diri sendirik!



-HINA AGAMA
ni satu spesies yg sajo jerk tempah tiket ke neraka..so, go 2 hell la u! ( eh, bukan korg ek ..sori!)
mmg Allah jek yg akan balas pbuatan mereka yek...

org yg hina Islam ni kita perang je depa bg depa mampuih!



-LUPA DIRI
isk benci2! seribu kali benci..lupa diri! xsedar diri asal dr cerok kampung mane tah yg nama kmpung pun dah lbih kurg nama saintifik serangga, pun nak kejutan budaya..aku bg kejutan elektrik kang, nak? kalu yg perangai over pun satu..muka dah la ala kadar tp perangai mcm baru menang america's next top model musim ke20! huh!



ko ingat ko cantek la cam Tyra Banks la ni...
g kedai rm2 jap beli cermin..then..

haa....baru ko tau rupe sbnr ko..ade 2 jek pylesaian utk org cam ko,
1) jual tanah then wat plastic surgery kat Siam ke US ke,,
2) bersyukur la n kembali ke pgkal jalan..
tp aku syorkan yang ke2 laa..


5) *4 things i don’t understand

-nape kena study benda yg xbley fully practised? mcm kimia inorganic 2..huh tension!

- nape ade org xbley bersyukur ngan ape yg ade? udah2 la 2 yek..xbwk g kubo pun..

- nape suke tanye bnda yg diri sndiri bley jawab?

- nape ckp aku suka cari pasal? mengapa? ( mood = innocent! )





6) *4 things on my desk




- buku rujukan ( td baru pinjam kat library..motif? xstudy pun.hiasan kot!)

- heater+milo,susu,nescafe ( harus utk aku wat air;mengenyangkan diri yg mcm gori..ops! )

- perhiasan diri ( ala, myk rmbut, botox, colagen, susuk...opsssssssss!!! )

- botol air ( aku kuat minom..minom air masak k! ni pun ngah menegok lg,air masak k!)




7) *4 things i’m doin rite now

-ngah update blog laa..!

-ngah dgr lagu, skang ni lagu kembali pulang,( huh jiwang habis! lyn!)

-karaoke ( skang playlist ngah lagu ramlah ram. Ah, lyn! )

-minum air masak( eh, dah xminom...???)





8)*4 things i want to do before i die


-make a family..yahoo!
nak ada family yg bahagia ala2 lagu kump saujana ngan isteri yg solehah n anak2 yg comel dan bertakwa...( doakan aku yuk! )



-pegi mekah, wat haji..
hmm bila la seruan haji aku kan...kalu mampu, nak pegi bsama ngan family aku yg bahagia tu..wah! btw..slmt mnunaikan ibadah haji wat org kampongku k..( mcm dorg bace blog aku!)


-berkerjaya
maksudnya bekerja n berjaya..dpt gaji...leh spedo mak aku..family aku..ye, family aku yg bahagia itu sambil 2 ktorg kumpol duit utk ke mekah sama2...yes!


-mnyiapkan bekalan sebelum mati


insyaAllah, semoga amalan2 aku sblm, sedang n akan dtg diterima! Amin!





9) *4 things that describe my personality


- pemikir

-pemerhati

-penuh suasana

-penuh emosi


hmm...entah la..nak kate ape pun katelah janji aku tetap aku!




10) *4 things i can’t do



-beranak, dtg bulan n sifat alam wanita k! i just mimpi k..teet!


dan jika aku sorg wanita, aku akan jd wanita solehah...
erk..
skang ni aku soleh ke..??????????????

-nyanyi mcm jac, whitney houston or mariah carey bcoz me not them! tp kalu suare mesin tebu, enjin lori balak or ekzos tsumbat mmg kepakaran gue..hehe..


bukan ape..takot lalat masuk jek...=)



-smoking..hmm mmg xbley r..n x akan kot..mintak jauh la yek! Amin.



smoking x cool la bro...panas 2..!!!

-kait buah sawit kat ladang aku..huh tinggi die pokok mcm hantu galah! tabik spring kat indons yg amek upah kaitkan.toink..toinkk..!!!


kalu gini, aku pung boley..






hmm.. k laa..sekian dulu mencoret..pe je aku merepek..haha..janji jgn mencarot kan..
k...c yaa..


love,
jefri








p/s : just pieces of me k! xkenal maka xcinta..dah kenal baru bcinta k! isk3....

2 comments:

atiqah daud said...

wah,,jef sory,,aku bru bukk page ko,,gaha,,sory taw,,nh pun bru pas exam,,aku bru dok kat umah 5 hari,,bontot pun ta pnas ag,,cntik blog ko,,weh,,ko sihat t??rser cm ko sihat ag,,niway,,aku bru twu ari tuh c arif kt upm,,huz,,nseb bek aku ta p sner,,if not jumper blk,,kira kiter sumer da pecah kn??gudluck tuk ko,,

J.E.F.R.I said...

uish pjg tol ulasan..hmm aku setuju ngan sume sttement ko itu...
gud luck 2 u too..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...